top of page

Hé Millenial! Waar verlies jij energie van op je werk? Deel je ervaring in de reacties.


Voel jij je soms als een ‘kanarie in de mijn’?

Millenials (1985-1999) reageren direct met versuffing op verouderde routines, die nogal wat oudere collega’s op de automatische piloot neigen te herhalen. En daar krijgt iedereen last van, de mensen versuffen, de organisatie veroudert en verliest aantrekkingskracht.


Maar daar is zeker wat aan te doen.


Ook van de kant van de Millennials zelf. Iedere gedateerde manier van leiden, samenwerken, besluiten, communiceren e.d. is voor hen een kans om die te updaten. Maar dan moet je wel weten wat je kunt doen.


Een voorbeeld uit de praktijk: “Goed idee van jullie”, zegt de vriendelijke manager tegen twee enthousiaste twintigers, “zet het even op een A4tje, dan behandel ik jullie voorstel volgende week in de MT-vergadering”. De energie daalt direct en met tegenzin frommelen ze wat in elkaar. NIET doen, voordat je het weet word je in een verouderde manier van vergaderen en besluiten gezogen. Daar kan weinig goeds uitkomen en dat voel je.


In plaats van braaf en ongewild daarin mee te gaan, kan je ook het volgende doen. Uitgaande van waar je wel werkenergie van krijgt, reageer je met: “Eh, nee niet op een A4tje, maar noem eens een paar oudere collega’s die ons kunnen aanvullen. Met hen willen we ons idee eerst versterken en daarna uitproberen”.


Wij, @Laura Bas en Aart Bontekoning, willen situaties verzamelen die Millennials ervaren als een muur of als pfffffff werkenergie slurpend. En geslaagde pogingen om je daaruit te bevrijden om vervolgens wel te doen wat werkenergie opwekt. We denken dat er veel vergelijkbare situaties zijn en veel mogelijkheden zijn voor millennials om op hun eigentijdse manier met hun oudere collega’s samen te werken. In het belang van iedereen. Dus, heb jij nou ook zo’n situatie op het werk waarvan je denkt: “dit kan echt anders”? Laat het ons weten in de reacties. De uitkomsten gaan we breed delen.

Comentarii

Evaluat(ă) cu 0 din 5 stele.
Încă nu există evaluări

Adaugă o evaluare
bottom of page