top of page
LINK Fotografie 1903_91962 1 B.jpeg

Over

Als manager bij de politie kreeg Aart steeds meer interesse voor organisatie(cultuur) veranderingen. Dat leidde tot een studie Sociale Psychologie aan de Universiteit van Utrecht. Daarna vestigde hij zich als zelfstandig veranderkundige.

 

In de tweede helft van de negentiger jaren zag Aart jonge professionals ‘tegen muren’ aanlopen en snel frisheid en werkenergie verliezen. Met deze jongeren zocht hij naar de oorzaak en naar een remedie. Dat leidde tussen 2000 en 2007 tot promotieonderzoek naar de invloed van opvolgende generaties op het verversen van verouderde processen in organisatie(culturen). Op basis van zijn ervaringen in zijn veranderkundige praktijk en het bestuderen van het werk van onder meer Karl Mannheim, Julian Marías, Ortega y Gasset, Strauss & Howe en Henk Becker bouwde Aart een generatie-theorie, ontwikkelde hij een unieke onderzoeksmethode (analyseren van videobeelden van samenwerkende generatie-groepen) en werkte hij aan het effectiever maken van interventies.

 

Met honderden organisaties onderzocht hij generatie-diversiteit en via masterclasses en publicaties deelt hij voortdurend zijn kennis. Zowel over de oudere als over de jongste werkende generaties en hun (gezonde) interactie. Tegelijkertijd werkte hij verder aan een aanpak die het vernieuwen van bedrijfsculturen vanuit opvolgende generaties ondersteunt. Vooral in de vele vergrijzende organisaties is dat een belangrijke uitdaging. Zie onder diensten.

bottom of page