top of page

Afgelopen zaterdag had ik met Jort Kelder in 'dr Kelder en Co' op radio 1 een leuk gesprek over GenZ

Te beluisteren via:
Ook te gast was Hidde Boersma, PhD, die een zeer goed doordacht idee heeft om intensieve landbouw compact voort te zetten en zo ruimte vrij te maken voor de natuur. Ervaren agrariërs mee laten denken en samen met hen doen, dacht ik. We hebben meerdere nieuwe wegen nodig om uit de stikstof en natuur problemen te komen.


Over GenZ (2000-2014).

Kleinkinderen van de protestgeneratie en kinderen van de pragmatische generatie (1970-1984). Met ouders die hun kinderen heel bewust opvoeden, veel uitleggen, ook over wat emoties betekenen, en hun kinderen al vroeg invloed geven. Generatie-effecten zijn dat ze bewuster in het leven staan, emotioneel intelligenter zijn en vroeger serieus worden genomen dan vorige generaties.


Maar een belangrijke vraag wordt of al die vergrijzende organisaties waar de meeste GenZ’ers komen te werken de natuurlijke vernieuwingskracht van GenZ weten te benutten. Om daarmee zowel aantrekkelijker als eigentijdser te worden.


Dat lukt nog moeizaam met millennials (1985-1999). Steeds meer millennials worden moedeloos van de machteloosheid van onze politieke - en organisatie leiders om SAMEN MET HEN daadwerkelijk nieuwe wegen in te slaan. Ze mogen steeds vaker meepraten, maar dat schiet echt niet op en dat voelen ze ook. Ze lopen tegen muren aan. Met Laura Bas onderzoek ik welke die muren zijn en hoe je die kunt laten verdwijnen.


Op donderdagmiddag 11 mei geeft ik hier een presentatie over bij Young Experience in Amsterdam.


Wil je er ook bij zijn?! Meld je aan via de volgende link, of scan de QR-code in de uitnodiging:


Comentários

Avaliado com 0 de 5 estrelas.
Ainda sem avaliações

Adicione uma avaliação
bottom of page